Nyttig coleslaw

Vegetariskt, nyttigt och gott på julbordet

 

Vår gäst Penny bjuder på recept för julbordet.

Recept för cirka 4 personer beroende på hur mycket annat du serverar.

Du behöver:
  • ½ kg vitkål
  • 2 stora morötter
  • 1 syrligt äpple
  • ½  dl hackad persilja
  • 2 dl Havrefraiche
  • 1 msk honung
  • 2 msk Senap
  • 1-2 tsk örtsalt
Så här gör du:

Skölj, torka och hacka persiljan.
Skala och riv morötter och äpplet fint på rivjärn.
Skölj, torka och hacka vitkålen fint, gärna i matberedare.
Blanda Havrefraiche, senap, honung och örtsalt  i en stor skål (ca 2 l) och smaka av.
Vänd ner alla hackade och rivna grönsaker och blanda väl.
Låt gärna stå och dra i kylskåp någon timme innan servering.

Servera gärna tillsammans med resten av årets julrecept.

Comments are closed