Julrecept – Vintersallad

Vegetariskt, nyttigt och gott på julbordet

 

Vår gäst Penny bjuder på recept för julbordet.

Recept för 4-8 personer beroende på hur mycket tillbehör du serverar.

Du behöver:
  • 1 påse babyspenat
  • 2 syrliga äpple
  • ½ dl gula russin
  • 1 lime skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 50 gram valnötter
  • Eventuellt granat äppelkärnor
Så här gör du:

Lägg russinen i blöt minst 1 timma.
Rosta valnötterna.
Skölj spenaten och låt den rinna av.
Dela äpplena i tunna klyftor. (om salladen ska stå en stund;  doppa äppelklyftorna i ett glas med  vatten och 1 msk äppelcidervinäger, så håller de sig fräscha)
Tvätta limefrukten väl.
Riv limeskalet på ett zestjärn och pressa därefter ut saften.
Vänd ihop salladen och strö över valnötter och dekorera med granat- äpplekärnor.

Servera gärna tillsammans med resten av årets julrecept.

Comments are closed.