Julrecept – Långkål

Vegetariskt, nyttigt och gott på julbordet

 

Vår gäst Penny bjuder på recept för julbordet.

Recept för cirka 4 personer beroende på hur mycket annat du serverar.

Du behöver:
  • 0,5 kg färsk grönkål
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk koksfett/olja
  • 1-1 ½  dl havrefraiche
  • 1 tsk stött fänkål
  • 2 tsk honung
  • lite salt
  • lite mald vitpeppar
Så här gör du:

Koka kålen mjuk i grönsaksbuljong i en gryta ca 20 min.

Ta upp grönkålen, låt den rinna av, hacka den gärna i en matberedare. Spadet kan sparas som grund till soppa.

Hetta upp matfettet i en gryta. När det har smält och börjat bubbla lite lägger du i grönkålen och låt fräsa några minuter.

Häll på havrefraichen  och låt puttra utan lock ca 10 min. Smaka av med fänkål, honung, salt och peppar.

Servera gärna tillsammans med resten av årets julrecept.

Comments are closed