Julkryddad morgongröt

Jag gillar den tidiga morgonstunden...tystnaden och lugnet...i mig själv och runtomkring...innan allt vaknar.

Denna tiden ger oss också en fin möjlighet likt naturen...vila...sakta ner och reflektera…

Frukosten är den måltid jag gillar mest och den får gärna ta tid…

I morse blev det en gröt av både bovete och havre, smaksatt med saffran, kardemumma, vanilj, russin och mandel.

Till det en härlig mandelmjölk...den gör det lite godare. lite lyxigare, gröten blir till något extra..

/Rebecca

Rebeccas Morgongröt

Recept för 3 personer

Du behöver:

  • 1 dl helt bovete (sköljes i kokt vatten och blötlägges över natten)
  • 1,5 dl havregryn
  • hela kardemummakärnor
  • 1 paket saffran
  • vaniljpulver
  • russin
  • mandel (gärna blötlagd)

Så här gör du:

Koka bovetet till gröt enligt anvisning.

Koka havre med ca 3 dl vatten och hela kardemummakärnor till gröt.

Blanda i bovetegröten.

Smaksätt med saffran, vanilj, grovhackad mandel och russin efter smak.

Servera med frukt/bär. Jag använde mig av papaya, banan, blåbär och lingon.

Mandelmjölk

Recept för 3 portioner

Så här gör du:

Du behöver cirka 1,5 dl mandel (blötlagda över natten).

Skölj mandel och mixa med 4-5 dl vatten. Mixa några minuter för att få ut det mesta av mandeln.

Sila genom silduk.

Klart.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed