Maten

På Mistelgården äter vi en blandad kost bestående av vegetarisk mat, levande föda och Raw Food. Med levande mat ökar cellandningen i alla organ vilket också ökar energin och frekvensen i cellerna. Detta gör att dina celler kan börja kommunicera med varandra vilket du märker genom ett inre lugn och ett allmänt välmående.

Levande mat ger dig kraft och ny energi. Med levande mat menar vi mat som inte har blivit uppvärmd. Sådan mat underlättar för kroppen att hålla den basiska miljö som kroppen ständigt eftersträvar. Levande mat innehåller mer spårämnen, vitaminer och mineraler än den kokta maten. Framförallt är det endast ur den levande maten kroppen kan producera de livsviktiga enzymer som kroppen behöver för att hålla sig ifrån olika typer av sjukdomar. Spårämnen och mineralerna kan man säga är gnistan till livet. Naturligt odlade grönsaker innehåller joniserade salter och mineraler, elektrolyter, som banar vägen för upptaget av andra näringsämnen. Resultatet blir att du känner dig sundare och fräschare.

Du kan leva på vegetarisk mat, levande föda eller Raw Food dagligen, om det passar dig. Men du kan också välja att ta till den här typen av mat då och då, eller en hel vecka ibland, för att avgifta kroppen. Du väljer.

Louise är en av dem som har fått hjälp med sina mag-och tarmproblem på Mistelgården.

Foto: Ewa Stackelberg i Året Runt

En artikel i Året Runt 2016

Louise har varit på Mistelgården och  fått hjälp med att få igång en naturlig läkning i mag- och tarmsystemet. Hon är en av många som varit gäst på Mistelgården och som lyckats med vår vägledning få en normal mag-och tarmfunktion igen.

Vi är glada att Louise fortfarande mår bra och att hon sprider sina kunskaper vidare. Det finns så många människor som inte skulle behöva fortsätta leva med sina besvärliga magproblem om de fick hjälp med insikten om kostens inverkan på kroppen.

Louise Bergenrup, 43, hade haft magproblem i över 30 år när hon testade en ny metod.

- När jag började äta mat utan spannmål och mjölk, gjord av råvaror med god kvalitet försvann plötsligt både magont, värk i leder och eksem som jag haft i över 30 år!

...

Det var inte lätt att handla. Jag gick och grät i mataffären. Jag köpte glutenfria produkter men mådde inte riktigt bra. Numera vet jag att flera sådana produkter innehåller vetestärkelse, som jag inte tål.

Allt blev väldigt krångligt, så till slut år 2010 åkte hon till hälsohemmet Mistelgården i Skåne och åt bara vegetariskt en vecka.

- Dessutom fick jag höga doser vitaminer, mineraler och probiotika som jag led brist på. Då vände allt. Efter några dagar fick jag en fruktansvärd "förkylning", det var väldigt mycket snor/slem som jag fick ut. Ja, jag till och med bajsade slem. Kroppen rensades, jag gick ner i vikt och till slut mådde jag bättre.

 

(Utdrag ur artikel i Året Runt nr 11 2016)

 

Läs hela artikeln...

 

Comments are closed