Maten

Vilken sjukdom du än har och vilken traditionell vård du än väljer, krävs det alltid extra hjälp från en frisk och sund kost. Vi rekommenderar mycket levande mat med tillsatser av vitaminer och mineraler.

Vi vill hjälpa dig att få energin och kraften tillbaka så att kroppen kan börja sin läkningsprocess. Det är alltid du själv som bestämmer var du vill lägga ribban. Att ställa orimliga krav på sig själv tar bort glädjen.

Kosten

På Mistelgården äter vi en blandad kost bestående av vegetarisk mat, levande föda och Raw Food. Med levande mat ökar cellandningen i alla organ vilket också ökar energin och frekvensen i cellerna. Detta gör att dina celler kan börja kommunicera med varandra vilket du märker genom ett inre lugn och ett allmänt välmående. Du kan leva på vegetarisk mat, levande föda eller Raw Food dagligen, om det passar dig. Men du kan också välja att ta till den här typen av mat då och då, eller en hel vecka ibland, för att avgifta kroppen. 

Levande mat ger dig kraft och ny energi. Med levande mat menar vi mat som inte har blivit uppvärmd. Sådan mat underlättar för kroppen att hålla den basiska miljö som kroppen ständigt eftersträvar. Levande mat innehåller mer spårämnen, vitaminer och mineraler än den kokta maten. Framförallt är det endast ur den levande maten kroppen kan producera de livsviktiga enzymer som kroppen behöver för att hålla sig ifrån olika typer av sjukdomar. Spårämnen och mineralerna kan man säga är gnistan till livet. Naturligt odlade grönsaker innehåller joniserade salter och mineraler, elektrolyter, som banar vägen för upptaget av andra näringsämnen. Resultatet blir att du känner dig sundare och fräschare.

Under stora hälsoveckan lägger vi upp kosten individuellt för varje gäst för att din mage och tarm ska läka. Vi berättar mycket om maten och enzymernas betydelse för hälsan för att du ska få veta varför hälsoplanerna ser ut som de gör. Tack vare tillskott av individuellt anpassade naturmediciner sker utrensning och uppbyggnad mycket snabbare.

Enzymterapi

Vi hjälper dig att bygga upp ditt immunförsvar med hjälp av enzymterapi. Enzymer behövs för alla kemiska reaktioner som ska ske i kroppen. Alla våra organ, celler och vävnader är beroende av enzymer för att fungera. Den viktiga enzymproduktionen startar när du tuggar maten. Dessa enzymer sätter sedan igång en kedjereaktion i kroppen som i sin tur skapar nya enzymer. Det är därför det är så viktigt att tugga ordentligt.

Symtom på enzymbrist är till exempel matsmältningsproblem, inflammationer av olika slag, astma och allergi, sömnproblem, utbrändhet, instabilt humör och urkalkning av skelettet (Artos). När kroppen är försurad på grund av till exempel stress, fel livsföring eller en längre tids användning av medicin har kroppen svårt att producerar de livsnödvändiga enzymerna. På Mistelgården bygger vi upp din enzymproduktion individuellt med hjälp av rätt kost som passar din hälsostatus, där du befinner dig. Enzymer finns endast i obehandlad mat, i grönsaker, frukt och nötter. Det är långt ifrån tillräckligt att endast tillföra enzymer i tablettform.

Enzymterapi utförs anpassat för varje enskild individ. Detta sätter igång en process i kroppen och det är därför viktigt att jobba stegvis. Efter en långvarig brist på enzymer, till exempel vid mag- och tarmproblem eller vid långvarigt bruk av antibiotika eller andra mediciner, bör uppbyggandet av enzymproduktionen övervakas av utbildad och kunnig terapeut. Det kan annars uppstå nya problem. Vi på Mistelgården har lång erfarenhet och utbildad personal som hjälper dig.

Comments are closed