Hälsoproblem

Hälsoproblem

Vi arbetar med många olika hälsoproblem, däribland IBS, Crohns, Candida, Allergi, Astma, Diarré, Utmattning, Övervikt, Hudproblem och Smärtproblem. Här vill vi berätta om hur vi ser på några av dagens vanligaste hälsoproblem.

Mag-och tarmproblem

Antalet människor med mag-och tarmproblem ökar på grund av att det idag är svårt för kroppen att producera tillräckligt med enzymer. Det beror bland annat på alla tillsatser och restprodukter från besprutningar som finns i vår mat. Ännu värre är den genmanipulerade mat som innehåller ännu tyngre bekämpningsmedel, till exempel Roundup. Därtill kommer stress och påtvingad felaktig livsföring på grund av att tempot i samhället har skruvats upp.

Läs mer...

Enzymerna behövs för att omvandla proteinerna till fria aminosyror. De aminosyror som inte omvandlas ligger kvar obearbetade i magsäcken och skapar starka syror. Vi tar oss inte tid att äta i lugn och ro utan stressar i oss maten mer eller mindre på gående fot. Att åtminstone unna sig en lugn måltid om dagen där man tuggar ordentligt, gör stor skillnad.

När matsmältningen rubbas under en längre tid blir det i första hand brist på de enzymer som ska ta hand om gluten och laktos. Då kallar man det matallergi. Om man inte väntar för länge med att förändra sin livsföring, kan detta försvinna på bara någon vecka. Går man för länge med matsmältningsproblem utvecklas nya allergier.

Lider kroppen av omfattande enzymbrist kan systemet inte längre smälta maten och något som kan liknas vid svält uppstår i kroppen. Det behövs då en specialkost som är extra skonsam. I det här läget måste man arbeta stegvis och lyssna på kroppens reaktioner.

Många av våra gäster som kommer till oss med mag-och tarmproblem känner sig deprimerade och tar kanske antidepressiv medicin. Det är inte så konstigt om du känner sig nedstämd. När du har brist på enzymer i kroppen lider du även brist på viktiga aminosyror som påverkar vårt humör och vår sömn. Efter en tid blir miljön i kroppen försurad och då försvåras näringsupptaget.

När våra sjöar är försurade blir det syrebrist i vattnet. När marken är försurad blir det svampangrepp på träden. När vi människor blir försurade ökar produktionen av svamp och cellerna får syrebrist. Då gäller det att få tillbaka en basisk miljö.

Stressad eller slutkörd

Vid stress drar de små blodkärlen ihop sig och blir trängre. Lymfan får inte samma flöde, blodet blir mer syrefattigt, andningen ändras. Detta skapar toxiner och du blir tröttare. När du känner dig utmattad och på väg mot den där väggen, anser vi att det till stor del grundar sig en längre tids själsligt missnöje. När människor blir utbrända handlar det sällan om för mycket arbete. Det beror mer på att du har lyssnat för lite på dina behov, dina önskningar och vad du vill göra i ditt liv.

Läs mer...

När vi människor hamnar i en livssituation som vi inte är nöjda med har vi en förmåga att missköta vår kropp, när vi egentligen borde ta hand om oss ännu bättre. Vi kanske slutar att motionera, går in i grubblerier och låter våra tankar okontrollerat härja fritt. Vi människor har så lätt att svika oss själva, kanske till och med bli självdestruktiva.

Jämför en svår livssituation med utmaningen att klättra upp för ett mycket högt berg. De allra flesta skulle nog säga att den självklara förberedelsen för att klättra upp för det där berget, är att ta hand om sig själv och sin kropp. Utsikterna att klara klättringen upp till toppen blir sannolikt större om du tar hand om din hälsa. Du skulle också känna en större tilltro till din egen förmåga att lyckas.

Därför arbetar vi även med den fysiska kroppen vid utmattning. För att bygga upp energin krävs en bra matsmältning genom enzymterapi och kostomläggning. Genom så obearbetad mat som möjligt kan man höja energin i cellerna igen. Med tillägg av vissa naturmediciner går det att få igång livshjulet och glädjen igen. Men glöm inte det viktigaste; lyssna på dina innersta önskningar. Vi hjälper dig på vägen.

Under en dag har du hunnit få många intryck, via fysiska möten, facebook, radio, TV, tidningar och reklam med mera. Stunden i badrummet kanske är den enda stunden under dagen då du är bara med dig själv. Det finns alltid en lösning. Utmaningen är att ta sig tid att hitta den.

Allergi eller astma

Allergi och astma beror på olika brister i kroppen, bland annat enzymbrist. Vid allergi och astma tar man ofta till mediciner för att lindra symtomen. Alla syntetiska mediciner påverkar kroppens egen förmåga att producera enzymer och kroppen blir då försurad. Om du under en längre tid använder till exempel mycket bricanyl brukar det leda till sämre kvalitet på alla slemhinnor. Efter en tid får du ofta problem även med matsmältningen.

Läs mer...

Vid en kostomläggning och intag av olika naturmediciner märker de som har astma och allergi ofta stor skillnad på bara några dagar. Du kommer bland annat att lära dig vilken mat som startar din egen så livsviktiga enzymproduktion. Det du lär dig på Mistelgården gör att du kan fortsätta att må bättre även när du har kommit hem.

Comments are closed