Soppa proppfull med vitaminer och näring

 

Grönkålen är en ständig favorit hos mig! Fantastiskt god, vacker och användbar i köket.

Sen är den också så proppfull med vitaminer och näring...jag blir glad när jag jobbar med den..

 

/Rebecca

Grönkålssoppa (4 – 6 personer)

Grönkålssoppa (4 – 6 personer)

Jag gillar att toppa soppa för att vidga vyerna lite. Här med ris, spenat, mjölksyrad rödkål, avokado, koriander och pumpafrön.

Du behöver:

  • 100 g morot (skalad och bitad)
  • 100 g rotselleri (skalad o bitad)
  • 120 g potatis (skalad och bitad)
  • 150 g grönkål (rensad)
  • 1/2 purjolök
  • Grönsaksbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskotnöt
  • Olivolja
  • Vitlök

 

Jag använde mig av Herbaria Bella Buljong, som jag varmt kan rekommendera.

Så här gör du:

* fräs den hackade purjolöken glansig.
* tillsätt morot, rotselleri, potatis och fyll på med kokande vatten och buljong
(ca 1,5 liter)
* låt koka nästan mjuk och tillsätt sedan grönkålen och koka ytterligare några minuter.
* tag av från plattan och mixa med stavmixer.
* tillsätt kryddor och pressad vitlök efter smak.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed