Rebeccas glutenfria nöt och frö-bröd bröd

Ibland kan det vara väldigt gott med en skiva bröd....eller två..
Gärna hembakat med en god röra på.
Här kommer ett recept på ett nöt/fröbröd, glutenfritt, helt utan jäst och lätt att göra.

Smaksättning kan varieras...jag har provat både med kummin, anis och lingon...

Till det en avokado/hampacreme och en sötpotatishommus med dragon och gula ärtor. Jag tycker om att använda mig av den gula ärtan. Svensk och mycket mer närodlad än kikärtan.
Den är god näringsrik och betydligt mer användbar än till ärtsoppa.

/Rebecca

Rebeccas bröd

Du behöver:

  • 3 dl kokta kikärtor (el vita bönor)
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl mandel (gärna blötlagda)
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • ett par tsk kummin/annan smaksättning
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja

Så här gör du:

Mixa kikärtorna.
Tillsätt alla torra ingredienser.
Blanda ut honungen med olivoljan och tillsätt tillsammans med vattnet, låt stå och svälla 3 timmar.
Häll smeten i en brödform täckt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen 175 grader i ca 60-70 minuter, låt svalna i formen.

Rörorna:
1: bakad sötpotatis med lika delar kokta gula ärtor. Smaksatt med pressad citron, torkad dragon, örtsalt, lite paprika och chilipulver. Toppat med Kimchi ( mjölksyrade kryddade grönsaker)
2: mortla hampafrö och tillsätt hampafröolja till en smörig konsistens. Rör ner avokado och smaksätt med örtsalt.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed