Raw Lökburgare

En burgare med mycket smak av både gul och röd lök. På låg temperatur, bevarad med läkande näring.
En coleslaw på vitkål, äpple och fänkål med en krämighet från cashewnötter.
Krispiga grönkålschips med örtsalt och olivolja.

Servera burgaren i salladsblad tillsammans med tomat och avokado.

Lök innehåller massor av antioxidanter, läkande för inflammation, stödjer immunsystem och är bra för våra blodkärl.

/Rebecca

Lökburgare (6-8 mindre biffar)

Lökburgare (6-8 mindre biffar)

Du behöver:

  • 1 dl helt bovete ( blötlagt under natten)
  • 1 dl solrosfrön ( blötlagt under natten)
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 röd lök
  • 1/2 dl olivolja
  • Tamarisoja
  • Svartpeppar
  • ev. örtsalt

Så här gör du:

* Skölj bovetet och solrosfrön noga, mixa till en slät smet. Tillsätt ev. lite vatten.
* Skala och skär lök i smala skivor och hacka lite grovt, massera med olivolja.
* Blanda löken i smeten och tillsätt tamarisoja, svartpeppar och örtsalt efter smak.
* Forma till biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
* Jag torkade dom i torkugn (42 grader) i ca 7 timmar. Går bra använda sig av vanlig ugn 75- 100 grader i ca 3 timmar beroende hur väl tillagade du vill ha dom.

Raw coleslaw:

* 1 dl cashewnötter ( blötlagda över natten)
* ca 2-3 dl av tex. vitkål, äpple, fänkål, morot.
* 1/2 pressad citron
* Örtsalt
* Svartpeppar
* Dragon, persilja

Mixa cashewnötterna till en kräm.
Finhacka rotfrukter, grönsaker och tillsätt i cashewcremen.
Smaksätt med citronsaft, örtsalt, svartpeppar och örter.

Grönkålschips:

* Grönkål
* Olivolja
* Örtsalt

Skölj grönkålen och dra bort bladen från stammen.
Massera grönkålen med olivolja och örtsalt, lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugn på 75-100 grader, 20-30 min.
Titta till dom emellanåt, baka tills dom är krispiga.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed