Raw-food Basilikabullar och Rödbetsgazpacho

Rawfood recept, Mistelgården Hälsohem, Sverige, Skåne

Basilikabullar

(Detta recept passar inte dig med mag-och tarmproblem)
 

Nötter av olika slag. Man tager vad man haver! Jag hade cashewnötter, hasselnötter och lite valnötter som jag lade i blöt över natten. På morgonen mixade jag nötterna och blandade i en vitlöksklyfta i mindre bitar, två soltorkade tomater i bitar, chili, örtsalt, tamarisoya, lite curry och en skvätt citron.Sedan formade jag små ovala bullar som jag la i färska basilikablad på ett vackert fat. Klippte över gräslök, från trädgården.

Raw-food Rödbetsgazpacho

Antal: 6 portioner
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

5 st rödbetor

1⁄2 rödlök

1⁄2 röd chilifrukt

1 gul paprika

1 avakado

1 vitlöksklyfta

1 citronsaft

2 dl vatten

buljong

Gör så här: Skala och grov riv rödbetor. Skala och grovhacka rödlöken. Grovhacka chili, paprika, vitlök och avokado. Mixa alla grönsaker, buljong och citronsaft i en mixer tills det är jämt.  Garnera med gurka.

Comments are closed