Mistelgårdens bästa glassrecept

Glad sommar!

- med nyttig glass

Mango- och kokosglass

 

  •  1 Avokado
  • 3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan) Mangofrysta)
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • Agavesirap
  • Ev. 1 fryst banan
  • 4 msk kokosgrädde

Mixa alla ingredienserna och ställ eventuellt i frysen i cirka 1-2 h. Ta ut 5 min innan servering. Njut!

Blåbärsglass

  • 1 Avokado
  • 3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan)
  • Blåbär (frysta)
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • Agavesirap
  • Ev. 1/2 fryst banan
  • 2 msk kokosgrädde

Mixa alla ingredienserna och ställ eventuellt i frysen i cirka 2-4 timmar (beror på hur frysta blåbären varit). Ta ut 5 min innan servering.

Melonsorbet

  • 1 fryst banan
  • 1 urgröpt fryst honungsmelon
  • 3 msk kokosvatten
  • 2 tsk Baobab-pulver
  • saft från 1/2 lime
  • Gojibär till topping

Skiva och frys in bananen och honungsmelonen minst 4 timmar innan du ska göra glassen.
Mixa alla ingredienser i en matberedare och servera direkt.

Bilden är från Haväng, 4 km beläget från vårt hälsohem på Ravlunda bränneri. Fotograferat av Rebecca, kock på Mistelgården.

Comments are closed