Julrecept – Rödbetssallad

Vegetariskt, nyttigt och gott på julbordet

 

Vår gäst Penny bjuder på recept för julbordet.

Recept för cirka 4 personer beroende på hur mycket annat du serverar.

Du behöver:
  • 2 – 3 Rödbetor
  • 1 Rödlök
  • 1 dl Kallpressad rapsolja
  • 1,5 msk Ättiksprit 12%
  • 2 msk senap
  • 1 tsk honung eller Agave sirap
Så här gör du:

Skala och tärna rödbetorna och kok de mjuka i lättsaltat vatten.
Ta upp och låt kallna.
(Du kan använda förkokta rödbetor, då behöver du bara tärna den och lägga i en bunke.)
Skala och skiva löken tunt  löken, stek den försiktigt i 2 matskedar av rapsoljan i en kastrull, så den blir mjuk och genomskinlig men inte får färg.
Blanda ner resten av rapsoljan och de övriga ingredienserna i kastrullen och låt det bli varmt.
Smaka av och tillsätt ev. salt, ättika.
Häll den varma dressingen över rödbetorna.
Vänd runt så att det blandas ordentligt. 
Låt gärna stå och dra någon timma innan servering.

Servera gärna tillsammans med resten av årets julrecept.

Comments are closed.