Immunförsvarsboost – Underbart värmande kokos curry

Med mycket smak
Med mycket kryddor
Med mycket intention

Blev denna gryta tillsammans med salladen ljuvlig och något jag vill dela med dig.
Att starta året med nya smaker.
En nyfikenhet att prova nytt.

/Rebecca

Värmande kokos curry gryta 
Recept för 4 personer

- 3 gula lökar, finhackade
- 5 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 msk kokosolja
- 1,5 tsk gurkmeja
- 1,5 tsk curry
- 1/2 tsk nymald svartpeppar
- 3 tsk senapsfrön
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1/4 tsk kanel
- 1 bit hel kanel
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk korianderfrön, mortlade, alt mald
- 1/2 tsk libbsticka
- 2 lagerblad
- 1,5 tsk himalya salt

- 1 burk kokosgrädde
- 1 citron
- 1/2 dl röda linser
- 3/4 dl gröna linser
- 2 sötpotatisar, skalade, bitade
- 2 morötter, skalade, bitade
- 2 dl rotselleri, skalad, bitade

Stek den gula lök glansig i kokosoljan.
Tillsätt vitlöken.
Tillsätt alla torra kryddor under omrörning med närvaro och intention att ta emot dess styrka.
Maten skapas av vad du stoppar i den, så även dina tankar och intention.
Tillsätt citronen delad i tre bitar och kokosgrädden. Låt koka samman 10 min.
Tillsätt röda linser och låt koka 10 min
Tillsätt gröna linser och låt koka 15 min.
Tillsätt rotfrukter. Späd eventuellt med lite kokande vatten. Låt rotfrukterna koka mjuka, ca 20 min.

Ett tips är att toppa denna gryta med en klick jordnötssmör.

Härligt boostande grön färsk sallad med ingefära och apelsinolja toppad med walnötter

- Färsk grönkål, ganska rejält, ca 1 liter.
- 3 stammar stjälkseller
- 1 stor rödlök, fintstrimlad
- 1 stor morot, skalad och bitad eller riven
- 1 apelsin, skalad och bitad
- 1 äpple, finstrimlat
- 1 dl walnötter
- 7 droppar ingefärsolja
- 6 droppar apelsinolja
- olivolja
- örtsalt
- lite citronsaft

Massera grönkålen med olivolja, ingefärsolja och apelsinolja.
Tillsätt rödlök, apelsin, morot, äpple, örtsalt och lite citronsaft.
Blanda väl.
Toppa med walnötter.

Har man inte dessa oljor, kan jag varmt rekommendera att införskaffa Young Livings oljor för matlagning. Boostar maten och där med dig själv till nya nivåer.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed