Hasselnötspanerad kikärt och sötpotatisburgare

Du behöver:

* 2 dl kokta kikärtor
* 4 dl kokt quinoa
* 2 sötpotatisar
* 1 dl hasselnötter
* 1 vitlöksklyfta
* olivolja
* pressad citron efter smak
* örtsalt

Gör så här:

- Skala och dela sötpotatisen i bitar, pensla med olivolja och örtsalt.

- Grilla i ugnen mjuka ca 20 min i 200 grader.

-Koka Quinoa enligt anvisning och låt svälla och svalna.

- Rosta hasselnötter i en stekpanna, låt svalna och grovhacka.

- Mixa kikärtor och sötpotatis till en creme.

- Tillsätt quinoa, vitlök, citron och örtsalt.

- Forma till biffar och doppa i hasselnötterna.

- Lägg på en plåt med bakplåtspapper, baka i ugnen ca 20 - 25 min.

Jag serverade med grillad zucchini, en blåbär och citronhummus, avokado, grönt och granatäpple. 

/Rebecca

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed