Goda och näringsrika bullar ger hela familjen en god start på dagen

Visst är det härligt att överraska familjen med nybakta bullar till frukost!
Havregryn har många positiva egenskaper för vår hälsa. Havre innehåller fermenterbara fibrer, även kallat prebiotika – dessa används som näring av bakterierna i tarmfloran. Det är viktigt att ha en balanserad och sund sammansättning på bakteriefloran för att må bra, inte bara i magen utan även för hälsan i övrigt.

/Caroline

Snabba frukostbullar (6 stycken)

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl havregurt
  • 2 ägg (alt. chia ägg)
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt

Chia ägg

  • 2 tsk chia frön
  • 6 msk vatten

Rör runt och låt svälla i minst 10 minuter

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda ihop havregrynen (de ska inte mixas sönder) med bakpulver, solrosfrön och salt, rör ner ägg och havregurt
Låt degen stå och dra åt sig av vätskan i 10 minuter

Klicka ut degen med en sked i 6 högar på en plåt med bakplåtspapper, strö över lite havregryn.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 15 – 20 min, tills dom fått fin färg
Låt svalna något innan servering
Njut av de nybakta frukostbullarna med ditt favoritpålägg

Tips: Gör gärna dubbel satts och frys in

Jag kom i kontakt med Mistelgården i början av 2021, jag ville ge mig de bästa förutsättningarna att läka min kropp efter en svår utmattning och cancer.

Jag har länge haft ett stort intresse för hälsa, matlagning och träning i olika former.

Hälsosam mat i kombination med healing och natur har varit en fantastisk läkning och återhämtning för kropp och själ.

När vi lyssnar inåt berättar kroppen vad vi behöver.

/Caroline

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *