Glutenfritt knäcke

Glutenfritt Knäckebröd, Mistelgården hälsohem, Sverige, Skåne

Recept till ca 1 plåt

• 1 dl boveteflingor

• 1 dl hirsflingor

• 1/2 dl pumpakärnor

• 1/2 dl solrosfrö

• 1/2 dl linfrö

• 1/2 dl sesamfrö

• 1⁄2 dl hampfrö

• Lite salt och eller örtsalt

Blanda dessa ingredienser, man kan byta ut fröerna mot andra fröer.

Tillsätt ca 2-3 msk olivolja och cirka 1-2 dl vatten.

Blanda med en slickepott och låt svälla ca en halv timme.

Smeten ska bredas ut på en plåt med bakplåtspapper, med slickepotten. Är smeten för tjock, häll i mer vatten och olja.

In i ugnen cirka 30 min. Klart när det har stelnat. Håll koll så det inte blir svart.

Eget jordnötssmör gör du så här:

Köp eko jordnötter och häll i matberedaren, med kniv i. Låt köra några minuter. Klart! Hur enkelt och gott som helst….Saltade eller inte….smaksak!

Comments are closed