Blåbärsquinoa med kokos och kardemumma

Ett mattips från Rebecca

Quinoa är en näringsrik ört full med protein och fiber. Glutenfri och lättsmält för magen.

Användbar som tillbehör såsom i gratänger, biffar eller frukostgröten. Går även fint att grodda.

Kokas precis som ris i dubbla mängden vatten, 15-20 min. Låt den därefter stå i kastrullen under lock och eftersvälla ca 10 min innan du rör om.

Här kokte jag den i hälften kokosmjölk/hälften vatten, tillsammans med hela kardemumma kärnor.

Efter kokning blandade jag i blåbär efter smak tillsammans med lite pressad citron och örtsalt.

På bilden serverad med en sallad på färska gröna blad, päron, rostade nötter och en hallonvinägrette.

Rebecca kom i kontakt med Mistelgården 2014 då hon kände sig trasig inombords och hennes kropp sa fysiskt stopp! Hon kunde inte ta upp näring och rasade i vikt med stor rädsla och ångest.

Rebecca har alltid haft ett stort intresse för hälsa, mat och träning. Hon delar gärna med sig av sina tankar och sina recept då och då via Mistelgården.

- Naturen är en stor och viktig del i mig och jag tar den gärna med mig in i köket. Vi har så mycket läkande kraft runtomkring oss, säger Rebecca.

Läs Rebeccas berättelse...

 

Comments are closed