Gröna ärt-och linsbiffar

Ingredienserna:

  • Ca 300 gram gröna frysta ärtor
  • 1 tetra färdigkokta linser
  • 1/2 paprika
  • 1 stor röd lök
  • 1/2 purjolök
  • smulad fetaost, mängd efter behag
  • knappt 1 dl hackad mandel.
  • knappt 2 dl kokt kylskåpskall bovetegröt som bindemedel
  • örtsalt, peppar, ingefära och franska örter efter behag

Så här gör du:

Se till att du har kylskåpskall bovetegröt till hands.

Tina ärtorna och mixa dem till lagom grynig massa, eller mixa dem helt släta. Smaksak!

Hacka mandel. Lämna några bitar lite större, så knaprar det till lite trevligt i munnen ibland 🙂

Blanda allt ordentligt  i en stor bunke

Häll sesamfrön på en tallrik och forma lagom stora bollar av smeten. Tryck ut dessa i sesamfröna så att de blir till små panerade biffar (ett perfekt sätt att få dem fina i formen, att göra bollar först och sedan trycka ut dem i frön).

Stek i kokosolja.

 

 

Går alldeles utmärkt att frysa!

Är du vegan utesluter du bara fetaosten. Vill du ändå ha någon form av ost i biffarna, finns vegan-ost i hälsokostaffärer. God!

Comments are closed