Personlig rådgivning

För dig som inte kan komma på våra hälsoveckor

 

HAR DU GLÖMT NÅGON? DIG SJÄLV! HUR LÄNGE? 

EN KONSULTATION KAN BLI DEN POSITIVA FÖRÄNDRINGEN.

Jag har lång erfarenhet av exempelvis följande vanliga problem:

IBS     Crohns     Candida     Allergi     Astma     Diarré     Utmattning     Övervikt     Hudproblem

Vi ser tillsammans över din kosthållning, vad som fattas och vad du bör lägga till kosten. För att komma till rätta med hälsoproblem måste man gå tillbaka i tiden dels för att se hur länge problemet har funnits och dels för att du ska bli medveten om orsaken. Vi går igenom hur du har levt de senaste åren, både fysiskt och psykiskt. Vi bygger sedan upp en konkret långsiktig plan för en hållbar förändring i din hälsa.

Personlig rådgivning

”Jag har 35 års erfarenhet av att arbeta med hälsa. Jag vill hjälpa dig att korrigera de tendenser eller svagheter som uppstått och som nu kanske begränsar dig i din vardag. Min hjälp till dig, för att du ska få en förändring av ditt hälsotillstånd, sträcker sig över en månads tid. Målet är att du ska bli så pass frisk att du kan klara dig på egen hand med hjälp av en långsiktig plan som du får med dig efter periodens slut.

Vart i skeendet du står i ditt sjukdomsförlopp är helt avgörande för hur jag jobbar med din hälsa. Det skiljer sig stort på kostupplägg och naturmediciner mellan olika gäster, även mellan dem som har samma hälsoproblem."

Anette Kozica

Anette Kozica

Individuellt upplägg

När du hör av dig till mig och berättar vad du vill komma till rätta med och få hjälp med kan jag avgöra hur lång tid vi behöver ha på oss för att nå resultat.

Jag arbetar för en långsiktig förändring av din hälsa. Därför lägger jag upp din individuella plan över en viss tidsperiod. Under den perioden har vi kontinuerlig kontakt via telefon och mejl. Du har mig också tillgänglig för direktkontakt via sms vid akuta frågor under hela perioden.

Rådgivningsperioden startar med ett längre samtal där vi träffas personligen på mitt ställe i Glumslöv. Samtalet tar cirka 2 timmar då jag går grundligt till väga. Du får med dig din första 10-dagarsplan hem för att rensa ut kroppen och påbörja en läkning. Efter utrensningen börjar arbetet med att läka kroppen och att bygga upp en din hälsa till det bättre. Jag stöttar dig under hela den resan.

 

Många som kommer långväga ifrån önskar att få rådgivningen via telefon. Våra kroppar berättar ofta mer om hur vi mår än vad vi kan uttrycka i ord. Därför vill jag ha det första samtalet vid ett personligt möte. Om du kommer långväga ifrån och behöver övernatta rekommenderar vi gärna bra boende och en hälsosam restaurang till dig. Resten av samtalen har vi per telefon.

All rådgivning är personlig. Det här är de två vanligaste utgångslägena:

4 veckors rådgivning

För dig med mildare hälsoproblem.

Vid det första samtalet träffas vi personligen på mitt ställe i Glumslöv för ett grundligt samtal på cirka 2 timmar.

Under hela perioden håller vi kontakt och gör uppföljningar och ändringar i din hälsoplan beroende på hur det går för dig och hur din kropp svarar upp.

Det ingår tre fortsättningssamtal över telefon med cirka 10 dagars mellanrum.

Det ingår mejlkontakt med uppföljning och rådgivning varje vecka.

Du har möjlighet att få direktkontakt med mig via sms när du har brådskande/akuta frågor.

Vid vårt sista samtal har din kropp oftast hunnit återhämta sig och svarat upp på behandlingen. Nu lägger vi upp en långsiktig plan för hur du ska kunna behålla din hälsa med hjälp av några enkla regler.

 

8 veckors rådgivning

För dig med långvariga hälsoproblem.

Vid det första samtalet träffas vi personligen på mitt ställe i Glumslöv för ett grundligt samtal på cirka 2 timmar.

Under hela perioden håller vi kontakt och gör uppföljningar och ändringar i din hälsoplan beroende på hur det har gått för dig och hur din kropp har svarat upp.

Det ingår sex fortsättningssamtal över telefon.

Det ingår mejlkontakt med uppföljning och rådgivning varje vecka.

Du har möjlighet att få direktkontakt med mig via sms när du har brådskande/akuta frågor.

Vid vårt sista samtal har din kropp oftast hunnit återhämta sig och svarat upp på behandlingen. Nu lägger vi upp en långsiktig plan för hur du ska kunna behålla din hälsa med hjälp av några enkla regler.

 

Kontakta mig för att prata om dina individuella alternativ och pris.

Telefon 0735-79 72 38

 

Louise är en av dem som har fått hjälp med sina mag-och tarmproblem på Mistelgården.

Foto: Ewa Stackelberg i Året Runt

En artikel i Året Runt 2016

Louise har varit på Mistelgården och  fått hjälp med att få igång en naturlig läkning i mag- och tarmsystemet. Hon är en av många som varit gäst på Mistelgården och som lyckats med vår vägledning få en normal mag-och tarmfunktion igen.

Vi är glada att Louise fortfarande mår bra och att hon sprider sina kunskaper vidare. Det finns så många människor som inte skulle behöva fortsätta leva med sina besvärliga magproblem om de fick hjälp med insikten om kostens inverkan på kroppen.

Louise Bergenrup, 43, hade haft magproblem i över 30 år när hon testade en ny metod.

- När jag började äta mat utan spannmål och mjölk, gjord av råvaror med god kvalitet försvann plötsligt både magont, värk i leder och eksem som jag haft i över 30 år!

...

Det var inte lätt att handla. Jag gick och grät i mataffären. Jag köpte glutenfria produkter men mådde inte riktigt bra. Numera vet jag att flera sådana produkter innehåller vetestärkelse, som jag inte tål.

Allt blev väldigt krångligt, så till slut år 2010 åkte hon till hälsohemmet Mistelgården i Skåne och åt bara vegetariskt en vecka.

- Dessutom fick jag höga doser vitaminer, mineraler och probiotika som jag led brist på. Då vände allt. Efter några dagar fick jag en fruktansvärd "förkylning", det var väldigt mycket snor/slem som jag fick ut. Ja, jag till och med bajsade slem. Kroppen rensades, jag gick ner i vikt och till slut mådde jag bättre.

 

(Utdrag ur artikel i Året Runt nr 11 2016)

 

Läs hela artikeln...

 

Läs fler gästers berättelser...

Hanna

I samband med att jag gjorde en tarmsköljning hos Mistelgården bokade jag även en tid för kostrådgivning med Anette. Detta för att jag kände mig så otroligt trött på mina tarmbesvär och krångliga mage.

Jag hade sen tidigare haft en förhållandevis nyttig kosthållning och regelbunden träning och var frustrerad att jag trotts detta hade så mycket besvär. Jag fick i stort sätt alltid ont i magen efter måltider oavsett vad jag åt.

Under rådgivningen gjorde Anette en planering på vad jag skulle äta och vilka tider på dagen. Anette förklarade även vad hon ansåg var grunden till de problem som jag haft och att vissa nyttiga födoämnen som (till exempel baljväxter) är för svårsmälta för min kropp just nu. Vi pratade även om andra aspekter som är bidragande faktorer i mitt välmående som stresshantering och rutiner.

Efter att ha börjat följa planeringen så har jag inte haft några problem med förstoppning och nästan aldrig mindre ont i magen, till och med om jag slavar med kosten någon dag så får jag inte ont.

Måltidsplaneringen är tydlig och jättebra, den är flexibel och lätt att följa. Jag vet med mig själv att jag inte hade klarat av att hålla planeringen om den varit för omständlig och krånglig. Jag känner inte att jag saknat maten som jag har fått utesluta, och jag mår så pass mycket bättre av min nya kosthållning att jag aldrig vill sluta med den.

För mig har det varit ovärderligt med samtalen och kostrådgivningen, jag känner att så många bitar har fallit på plats. Jag har haft så mycket problem med magen hela livet och sökt hjälp hos läkare utan att få några som helst resultat. Detta är första gången i livet där jag känner att jag fått konkreta svar och en behandling som hjälpt mig.

Rebecca

När jag kontaktade Mistelgården kände jag mig totalt hjälplös. Jag hade tappat så mycket i vikt och kunde inte själv reda ut hur jag skulle gå tillväga. Bristerna och obalansen i kroppen var stor.

Efter en start med tarmsköljningar träffade jag äntligen Anette och jag kände förtroende och hopp att jag var på helt rätt väg. Anettes kunskap och mötet mellan oss, där jag befann mig i min situation, kändes hoppfyllt och tryggt.

Det har givit mig så mycket kunskap och förståelse inom området och inom mig själv. Efter en djup resa på alla plan känner jag nu som om ett nytt liv har tagit sin början. Jag börjar kunna ta till mig av näringen mer och mer och hittat en balans i mitt liv...

Tacksamhet!

Amanda 

Efter haft dagligen ont i magen i flera månader och inga “husmors” knep hjälpte, beslutade jag mig för att testa tarmsköljning hos Irene. Detta var det bästa beslut jag tagit. Efter några gånger kände jag inte bara mig fräsch och lättare, jag hade också gått ner ett helt kilo. Gammalt skräp hade lämnat kroppen.

Sedan efter mitt möte med Anette stod det klart för mig att det fanns ett mönster som jag själv inte sett, hur jag faktiskt flera gånger haft samma problem med min mage men valt att inte lyssna.
Med hjälp av rådgivning av Anette och Tarmsköljning hos Irene, har jag nu blivit av med alla mina smärtor i magen, fått en bättre förståelse för vad som händer i min kropp och lärt mig lyssna på tidiga signaler när det är dags att ändra riktning.

Anna-Maria

På grund av för låg aktivitet i min sköldkörtel, eksem och en rad andra bekymmer beslöt jag mig för att söka upp Anette Kozica och att be om hjälp. Det bästa med Anette är hennes helhetssyn, det vill säga att hon hjälper till både med kost, själslig läkning och naturmediciner.

Hon är oerhört kunnig och utstrålar en säkerhet som ger mig en trygghetskänsla. Dessutom är hon väldigt engagerad och tar sig mycket tid att lyssna och klura ut vad man försöker förmedla.

Efter alla råd och direktiv, mår jag mycket bättre och jag har idag slutat med Levaxin och äter istället naturmedicin för att stötta min sköldkörtel.

Det känns tryggt att veta att Anette Kozica finns och kan hjälpa till om problem uppstår igen.

Kristina

Jag hade turen att hitta Anette parallellt med att jag gick hos en läkare för att hitta orsaken till min kraftiga magvärk, som jag då lidit av i drygt 6 månader. Nu 4 månader senare är magvärken borta och som bonus även min "gravidmage" och återkommande huvudvärk. Jag har dessutom fått tillbaka energin och en stabilitet i humöret.

Anette kunde redan vid första mötet reda ut bakomliggande orsaker, skräddarsy ett behandlingsprogram och sedan har hon funnits där som ett stöd för mig på vägen till att må bra. Jag känner en stor tacksamhet till Anette, den kunskap hon har förvärvat och att jag fått ta del av den, kan inte komma ihåg när jag mådde så här bra senast!

Tack!

Helena

Vill bara skicka ett stort tack från djupet av mitt hjärta  för din hjälp med mitt mående under 2015. Jag mår bra nu, men hade inte tillfrisknat och kunnat jobba hela tiden utan stöd i form av kosttillskott och på annat sätt. Det har varit helt avgörande för att ta mig ur depression och ångest. Jag kommer satsa på att ta hand om min andliga sida och sköta kosten under 2016.

Kontakt: 

info@mistelgarden.se  

0735-797238

Comments are closed