Potatis & Sötpotatis stomp med Quinoa och Sellerisallad

Jag är ofta full av förundran över vad grönsaksdisken erbjuder för läckra grönsaker innan jag tar steget in i en butik. Medan jag går runt på grönsaksavdelningen och ser utbudet, börjar recept på maträtter ta form. Jag är på ekojakt! Finner bland annat färska örter som är ett paradis för kroppen. Örter binder tungmetaller och är så bra för våra …

Läs mer…

Min kropp och själ har börjat att läka ut

Jag vill berätta om min vistelse på Mistelgården i december 2018. Jag kom dit med värk i hela kroppen, inflammation i höger sida och utmattningssymtom. Efter åtta fantastiska dagar med underbar mat och proffsig personal började min kropp och själ att läka ut. Nu är det början på januari och jag är redan fri från värk i kroppen och jag vägrar …

Läs mer…

Monikas vegetariska recept för julbordet

Monikas tips för julbordet består av marinerade oliver och morotsslantar, gul och grön ärtkräm, brysselkål och rödkåls blandning, och sist men inte minst en vegansk julskinka gjord på rotselleri. Vi hoppas på att inspirera dig till ditt eget julbord. Brysselkål & Rödkål 200 gram färsk eller fryst brysselkål 1 klyfta rödkål 3 msk rapsolja 2 msk agavesirap salt & nymalen svartpeppar …

Läs mer…

Visst spelar kosten stor roll för hälsan

Visst har din kost otroligt stor del i hur din kropp mår. Goda tarmbakterier är den största och viktigaste delen av ditt immunförsvar. Vi på Mistelgården ser kosten som vårt bästa läkemedel. Grunden är grönsaker, bär, frukt och massor av färska örter. Det är viktigt att man äter mycket kalkhaltig och vitaminrik mat, framförallt sallader av olika slag, som vitkål, …

Läs mer…

Vår gäst Elisabeth berättar om sin nyvunna energi

”Den 14-21 oktober tillbringade jag på Ravlunda Bränneri där jag deltog på en HÄLSOVECKA arrangerad av MISTELGÅRDEN. Det var en ovan känsla och svårt att 100% fokusera på MIG SJÄLV och att bli UPPASSAD, men väldigt skönt. Vi fick olika behandlingar som till exempel tarmsköljning, tångbad, örtinpackning, magnetmatta o fotbad. Vi åt veganskt och rawfood. Jag tog med mig en 2 …

Läs mer…

Hasselnötspanerad kikärt och sötpotatisburgare

Du behöver: * 2 dl kokta kikärtor * 4 dl kokt quinoa * 2 sötpotatisar * 1 dl hasselnötter * 1 vitlöksklyfta * olivolja * pressad citron efter smak * örtsalt Gör så här: – Skala och dela sötpotatisen i bitar, pensla med olivolja och örtsalt. – Grilla i ugnen mjuka ca 20 min i 200 grader. -Koka Quinoa enligt …

Läs mer…