Som att få livet tillbaka

Det var en sån fantastisk känsla som är svår att beskriva men inte bara tarmarna men också själen och känslor rensades och det kändes så otroligt skönt, som att få livet tillbaka. Jag fick kontakt med Mistelgården i december-18 och hade då haft stora problem med min mage med både förstoppning, uppsvullnad och värk. Jag hade besökt otaliga terapeuter och …

Läs mer…

All energi gick åt till att försöka välja mat som magen tålde

Jag kände att all energi gick åt till att försöka välja mat som magen tålde, medan jag själv bara blev tröttare och tröttare. Jag har under de senare åren haft flera sjukhusbesök pga stora magbesvär, bland annat en sprucken divertikel. Mellan sjukhusbesöken försökte jag förstå mina problem och anpassa maten efter det. Jag lyckades inte särskilt bra och fick ingen …

Läs mer…

God start på dagen med smoothie

Tilde bjuder på grön och god morgon smoothie Grön morgondrink75 g mango En näve spenat 1/4 burk kokosmjölk/ kokosgrädde (justera själv lite) 10 gojibär 1 tsk bipollen 1 tsk chlorella eller spirulina Vatten Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till smoothie-konsistens. Drick och njut! Ofta är jag inte så jättehungrig direkt när jag vaknar, så då är en …

Läs mer…

Behöver man leva med konstant magont och illamående? Svaret är nej!

Magen gör ont, illamåendet är konstant. Enligt sjukvården handlar det om inflammerade tarmfickor och dom får man lära sig att leva med. Men det behöver man inte, för då finns Hälsohemmet Mistelgården. Och vad gör dom där som inte sjukvården kan? Jo man lägger om sin kost, får örtmediciner och välgörande behandlingar bl.a tarmsköljningar och lärorika föreläsningar. Där finns en …

Läs mer…

Myntakräm är fräscht till sommarmaten

Mistelgårdens husmor Monika tipsar om ett tillbehör till sommarmiddagen. En stor burk havre fraiche En kruka mynta & en msk torkad mynta Två msk agave sirap Två msk olivolja Salt & nymalen svartpeppar efter behag Hacka all mynta utom en kvist till dekoration. Häll havre fraichen i en skål. Blanda i agave sirap, salt och peppar samt oljan och rör …

Läs mer…

Energi, glädje och lust för livet

WOW… vilken energi, glädje och lust för livet jag har efter åtta dagar på Mistelgården.   Sover gott och är vaken när jag är vaken – underbart!   Tänk att rätt örtmedicin, några tarmsköljningar, örtinpackningar,tångbad, detox fotbad och andra behandlingar kan ge denna positiva effekt på så kort tid. Inte att förglömma en färgglad råkostbuffé varje dag till lunch, där jag fick …

Läs mer…

Glad midsommar!

Mistelgårdens husmor Monika serverar Belugalinssallad på midsommarbordet Belugalinssallad med tomater, champinjoner och gul lök.Matig proteinrik sallad! En smakrik läckerhet på Midsommarbordet! Sallad: 2 dl kokta belugalinser 2 hackade tomater 8 champinjoner i tunna skivor 1 gul lök i tunna skivor Dressing: 1 dl tomatpure 1 ½ dl olivolja 2 hackade vitlöksklyftor Salt & nymalen svartpeppar 2 msk agavesirap Blanda dressingen, …

Läs mer…

Ramslök – det gröna guldet i skogen

Jag glömmer aldrig första gången jag kände lukten av lök i skogen. Herre jisses vad det doftade lök. Jag stod som förtrollad och undrade vad som stod på. Det var många år sedan och sedan dess har jag så gott som varje år plockat ramslök på samma ställe. Långt in i skogen där inga bilar kör. I en underbar natur …

Läs mer…