Rebeccas Morotschai

Du behöver: * 5 dl morotsjuice ( ca 1-1,5 kg morötter i råsaftcentrifug) * 1 stor citron * 6 hela karemummafrökapslar * 8 hela svartpepparkorn * 6 nejlikor * 1 hel kanelstång * 3-4 cm färsk ingefära – Pressa citronen och tillsätt i morotsjuicen – Lägg kryddorna i en mortel och krossa, tillsätt dom i juicen. – Skala ingefäran och …

Läs mer…

Raw morot och zucchinipasta med basilikacreme och pumpaparmesan

Rebeccas råa krämig grönsakspasta (2 portioner) Basilikacreme: – 1 dl cashewnötter (blötlagda) – 1/2 kruka basilika – ett par kvistar persilja – en skvätt pressad citron – örtsalt – en nypa cayennepeppar * mixa cashewnötter med övriga ingredienser. * tillsätt ev. lite vatten för lagom krämighet. * smaka av med kryddor. Pasta: – 1 stor morot – 1 zucchini * svarva …

Läs mer…

Jag var så otroligt trött på mina tarmbesvär och krångliga mage

Foto av Rebecca Oliwers ”I samband med att jag gjorde en tarmsköljning hos Mistelgården bokade jag även en tid för kostrådgivning med Anette. Detta för att jag kände mig så otroligt trött på mina tarmbesvär och krångliga mage. Jag hade sen tidigare haft en förhållandevis nyttig kosthållning och regelbunden träning och var frustrerad att jag trotts detta hade så mycket …

Läs mer…

Öppen lasagne på nässla, potatis och zucchini

Jag älskar nässla! Den sticks.. Den bränns.. Och den kallas sällan vacker.. Men näringsinnehållet slår vilket kosttillskott som helst! Nässlor är rena vitamin och mineralkuren. Att äta råa nässlor går bra, om man mixar dom först i vätska eller olja. Då krossas de små nålarna med nässelgiftet och du behåller mest smak och näring. Du kan även förvälla dom om …

Läs mer…

Mistelgårdens bästa glassrecept

Glad sommar! – med nyttig glass Mango- och kokosglass    1 Avokado 3 Dadlar (urkärnade och gärna blötlagda ca 2 timmar innan) Mangofrysta) 1 knivsudd vaniljpulver Agavesirap Ev. 1 fryst banan 4 msk kokosgrädde Mixa alla ingredienserna och ställ eventuellt i frysen i cirka 1-2 h. Ta ut 5 min innan servering. Njut! Blåbärsglass 1 Avokado 3 Dadlar (urkärnade och …

Läs mer…

Raw Lökburgare

En burgare med mycket smak av både gul och röd lök. På låg temperatur, bevarad med läkande näring. En coleslaw på vitkål, äpple och fänkål med en krämighet från cashewnötter. Krispiga grönkålschips med örtsalt och olivolja. Servera burgaren i salladsblad tillsammans med tomat och avokado. Lök innehåller massor av antioxidanter, läkande för inflammation, stödjer immunsystem och är bra för våra …

Läs mer…

Stress och överbelastning på grund av långvarig oro, sorger och för mycket arbete sätter sina spår…

Att åka på Hälsohem har jag drömt om i många, många år, men mina förväntningar överglänstes av verkligheten! Vackra Haväng fotograferat av Rebecca Oliwers, en av Mistelgårdens kockar. ”Anledningen till att jag sökte mig till Mistelgården var att jag periodvis under 25 år har brottats med ömsom torra fläckar och ömsom röda irriterade partier i hårbotten liksom runt och inuti …

Läs mer…

Vegansk påskmiddag med mycket smak

Alldeles snart är det påsk och god mat skall lagas. Middagen har många smaker såsom grönkål, valnötter, sötpotatis och örter, men ett tema som är genomgående är tomater, både kalla och varma. Tomater har en djup och god smak som passar utmärkt tillsammans med bland annat rödlök, basilika, olivolja, havrematlagningsgrädde samt mozarella. (Jag väljer vegansk mozarella från märket Astrid och …

Läs mer…

Quinoa- och grönkålssallad med ugnsbakade äpplen och rödbetor

Så gott som dagligen ser jag till att få i mig grönkål och rödbetor, eftersom näringen och vitaminerna i detta är oslagbart. Inte minst är det fantastiskt gott! Jag har laborerat ganska mycket med smaker kring detta, testat vad som passar ihop. Banne mig så har jag nu hittat (enligt mig själv och familjen bara såklart:-) den ultimata rätten som …

Läs mer…

Jag kom till Mistelgården med ett stort bagage…

”Jag kom till Mistelgården med ett stort bagage: kronisk smärta med whiplashskada, dålig mage, precis haft stroke och fått besked om att jag har en tumör i huvudet, så jag mådde både fysiskt och psykiskt dåligt. På Mistelgården blev jag välkomnad av trevlig o kunnig personal, fin mat, sköna behandlingar och lärorika samtal. Det var som en storstädning i kropp, …

Läs mer…