Monikas vegetariska recept för julbordet

Monikas tips för julbordet består av marinerade oliver och morotsslantar, gul och grön ärtkräm, brysselkål och rödkåls blandning, och sist men inte minst en vegansk julskinka gjord på rotselleri. Vi hoppas på att inspirera dig till ditt eget julbord. Brysselkål & Rödkål 200 gram färsk eller fryst brysselkål 1 klyfta rödkål 3 msk rapsolja 2 msk agavesirap salt & nymalen svartpeppar …

Läs mer…

Visst spelar kosten stor roll för hälsan

Visst har din kost otroligt stor del i hur din kropp mår. Goda tarmbakterier är den största och viktigaste delen av ditt immunförsvar. Vi på Mistelgården ser kosten som vårt bästa läkemedel. Grunden är grönsaker, bär, frukt och massor av färska örter. Det är viktigt att man äter mycket kalkhaltig och vitaminrik mat, framförallt sallader av olika slag, som vitkål, …

Läs mer…

Vår gäst Elisabeth berättar om sin nyvunna energi

”Den 14-21 oktober tillbringade jag på Ravlunda Bränneri där jag deltog på en HÄLSOVECKA arrangerad av MISTELGÅRDEN. Det var en ovan känsla och svårt att 100% fokusera på MIG SJÄLV och att bli UPPASSAD, men väldigt skönt. Vi fick olika behandlingar som till exempel tarmsköljning, tångbad, örtinpackning, magnetmatta o fotbad. Vi åt veganskt och rawfood. Jag tog med mig en 2 …

Läs mer…

Hasselnötspanerad kikärt och sötpotatisburgare

Du behöver: * 2 dl kokta kikärtor * 4 dl kokt quinoa * 2 sötpotatisar * 1 dl hasselnötter * 1 vitlöksklyfta * olivolja * pressad citron efter smak * örtsalt Gör så här: – Skala och dela sötpotatisen i bitar, pensla med olivolja och örtsalt. – Grilla i ugnen mjuka ca 20 min i 200 grader. -Koka Quinoa enligt …

Läs mer…

Kroppen är på väg åt rätt håll!

”Igår kväll blandade jag till min grötblandning som jag kokar till frukost å så passade jag på att portionera upp 3 mellanmålsdryckpulver. Kroppen är på väg åt rätt håll!!! Jag var hos läkaren i början på april då han skrev ut tyngre medicin mot depression, då reagerade jag mot detta å började kolla efter hälsohem å hittade Mistelgården i Skåne! Tack Anette …

Läs mer…

Blåbärsquinoa med kokos och kardemumma

Ett mattips från Rebecca Quinoa är en näringsrik ört full med protein och fiber. Glutenfri och lättsmält för magen. Användbar som tillbehör såsom i gratänger, biffar eller frukostgröten. Går även fint att grodda. Kokas precis som ris i dubbla mängden vatten, 15-20 min. Låt den därefter stå i kastrullen under lock och eftersvälla ca 10 min innan du rör om. …

Läs mer…