Behöver man leva med konstant magont och illamående? Svaret är nej!

Magen gör ont, illamåendet är konstant. Enligt sjukvården handlar det om inflammerade tarmfickor och dom får man lära sig att leva med. Men det behöver man inte, för då finns Hälsohemmet Mistelgården. Och vad gör dom där som inte sjukvården kan? Jo man lägger om sin kost, får örtmediciner och välgörande behandlingar bl.a tarmsköljningar och lärorika föreläsningar. Där finns en …

Läs mer…

Myntakräm är fräscht till sommarmaten

Mistelgårdens husmor Monika tipsar om ett tillbehör till sommarmiddagen. En stor burk havre fraiche En kruka mynta & en msk torkad mynta Två msk agave sirap Två msk olivolja Salt & nymalen svartpeppar efter behag Hacka all mynta utom en kvist till dekoration. Häll havre fraichen i en skål. Blanda i agave sirap, salt och peppar samt oljan och rör …

Läs mer…

Energi, glädje och lust för livet

WOW… vilken energi, glädje och lust för livet jag har efter åtta dagar på Mistelgården.   Sover gott och är vaken när jag är vaken – underbart!   Tänk att rätt örtmedicin, några tarmsköljningar, örtinpackningar,tångbad, detox fotbad och andra behandlingar kan ge denna positiva effekt på så kort tid. Inte att förglömma en färgglad råkostbuffé varje dag till lunch, där jag fick …

Läs mer…

Glad midsommar!

Mistelgårdens husmor Monika serverar Belugalinssallad på midsommarbordet Belugalinssallad med tomater, champinjoner och gul lök.Matig proteinrik sallad! En smakrik läckerhet på Midsommarbordet! Sallad: 2 dl kokta belugalinser 2 hackade tomater 8 champinjoner i tunna skivor 1 gul lök i tunna skivor Dressing: 1 dl tomatpure 1 ½ dl olivolja 2 hackade vitlöksklyftor Salt & nymalen svartpeppar 2 msk agavesirap Blanda dressingen, …

Läs mer…

Ramslök – det gröna guldet i skogen

Jag glömmer aldrig första gången jag kände lukten av lök i skogen. Herre jisses vad det doftade lök. Jag stod som förtrollad och undrade vad som stod på. Det var många år sedan och sedan dess har jag så gott som varje år plockat ramslök på samma ställe. Långt in i skogen där inga bilar kör. I en underbar natur …

Läs mer…

Humöret är bättre, sömnen god och magen lycklig

Stort och varmt tack Mistelgården! Jag fick 8 dagar hos er i april 2019 som jag aldrig ska glömma. All vänlig och proffsig personal, god och näringsrik kost, fantastiska behandlingar, tarmsköljningar, samtal, meditation och framför allt Anette Kozicas stora kunskap om kost och örter, hjälpte mig att ändra mina kostvanor och få balans i livet igen. När jag kom till hälsohemmet led …

Läs mer…

Soppa och bullar på nässla

På våren fyller jag på mitt nässelförråd. Då åker jag ut i skogen där inga bilars avgaser har varit. De små späda kraftfulla nässlorna är fulla av klorofyll, mineraler, spårämnen & järn. Det går bra att plocka större nässlor också! Jag torkar nässlor till te & mixar en del till nässelpulver som jag har på gröten Förväller och fryser in …

Läs mer…

Festmåltid med veganska biffar

Veganska biffar lagade av röda linser, beluga linser, broccoli, gul lök, vitlök, salt & nymalen svartpeppar, på toppen en klick svampstuvning. Biffarna serverade jag med hasselbackspotatis, rostade kikärtor samt salladsblad med avokado, tomat och rödlök. Till sist en krämig dressing av havre fraiche, agave sirap, citron, salt & nymalen svartpeppar. /Monika Ingredienser biffar 2 dl röda linser 2 dl belugalinser …

Läs mer…

Att magen inte fungerade gav en massa rejält obehagliga symptom

När jag kom i kontakt med Mistelgården var jag riktigt dålig. Att magen inte fungerade gav en massa diffusa symptom som var rejält obehagliga, vissa av dem vill jag inte ens berätta. Anette förslog att jag skulle delta på en hälsovecka för att få en helhetssyn på vad som krävs för att kroppen ska kunna självläka. I december 2018 styrde jag bilen mot …

Läs mer…