Alltid bra att ha hemma – Bjäst

 

Ostsmak utan mejeriprodukter

 

Om Bjäst:

Bjäst är en biprodukt från öl-framställning.
Kallas i allmänhet för näringsjäst.
Innehåller b-vitamin i massor!
Helt fri från mejeriprodukter, gluten och socker.
Har en lite nötig ostsmak vilket gör den till en nyttig smakförhöjare.
Fungerar alldeles utmärkt precis som den är som substitut för parmesan.

Bjäst som pålägg:

Du kan använda det på bröd eller fröknäcke som ett nyttigt pålägg.
Blanda i ekologiskt smör tillsammans med lite sesamfrö-olja.

Om du avstår från mejeriprodukter så kan du göra ditt egna veganska smör.

Du behöver:
75 gram kokosfett
1,25 dl rapsolja
1,25 dl havregrädde
0,5 tsk salt

Gör så här:
Blanda havregrädde och salt
Smält kokosfettet och ta från plattan direkt.
Mixa ner kokosfett och rapsoljan i havregrädden
Låt stelna i kylen
Klart!

Grönkåls-chips med bjäst

 

Lägg grönkålsblad i en skål
Häll över lite olja
Häll över rikligt med bjäst-flingor
Krama in i grönkålsbladen
Strö ut grönkålsbladen på en plåt
Sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter eller tills grönkålen är som krispiga chips.

Comments are closed